ponykampen

 

ponykamp voor kinderen vanaf 4jaar

 

ponykampen oost vlaanderen

 

ponykampen Wetteren

Ponykamp

paardrijkamp

paardenkampen

kampen voor kinderen met ponys

ponykamp

elke dag paardrijden

pony rijden

paardrijden kinderen

paardrijden

ponykamp 2016

kinderen

Ponykampen en paardenkampen  2023

Van beginner tot wedstrijd-niveau dressuur & springen

Te Oosterzele vlakbij afrit Wetteren

Paasstage 10/04/2023 - 14/04/2023 "HET KONIJN & HET PAARD" Zomerstage 1 03/07/2023 - 07/07/2023 "REIS ROND DE BADYHOEVE" Zomerstage 2 10/07/2023 - 14/07/2023 "COWBOYS & INDIANEN" Zomerstage 3 24/07/2023 - 28/07/2023 "ZEE-PAARDJES" Zomerstage 4 31/07/2023 - 04/08/2023 "HET BADY-CIRCUS" Zomerstage 5 07/08/2023 - 11/08/2023 EXTRA PLAATSEN BESCHIKBAAR! "AVONTUURLIJKE RUITERS" Zomerstage 6 21/08/2023 - 25/08/2023 "HORSE FESTIVAL"
INSCHRIJVEN

Plezier tijdens sporten staat centraal !

5 dagen, dagelijks pony-en paardrij-trainingen.

Een team van gediplomeerde en ervaren Trainers focussen per individu als basis vooral op balans, evenwicht, houding en zit bij het paardrijden.

 

Trainingen kunnen voorbereidend op behalen van brevetten en/of deelname aan wedstrijden in de paardensport binnen de disciplines dressuur en springen zijn.

Maw onze trainingen tijdens stageweken worden aangepast en opgebouwd op basis van de deelnemers/combinaties en hun doelen.

Paardrijden in groepen van max 7 combinaties per trainer.

 

Elke schoolvakantie voorzien we ook initiatiestages vanaf 4j, waarin de paardrijtrainingen in groepen van max 4 combinaties verlopen.

Paardrijden gaat om veel meer dan enkel op de rug van een paard zitten...

 

Ervaren clubleden, mama's en papa's verzorgen op vrijwillige basis naast het paardrijden theoretische paardenweetjes onder spelvorm, waarbij er ook "vrije speelmomenten" voorzien zijn voor onze jongste deelnemers.

 

Helpen bij en leren van het dagelijkse onderhoud en verzorging van paarden en pony's staat op het 5daags programma van de +9j deelnemers.

Leren met paarden omgaan naast het paard, leiden, wederzijds respect geven en krijgen...

 

We brengen dagelijks ons lunchpakket mee behalve op vrijdag, dan trakteren de bady mama's en papa's op een lekkere snack

 

Dagelijks van 9u tot 16u30

(voor en na opvang kan na overleg)

Kostprijs 225eur,

 

inbegrepen:

- dagelijks 10uurtje

- dagelijks 4uurtje

- onbeperkt water

 

inschrijving: ponykampen.ponyrijden.be

 

Deelnemers met eigen paard of pony kunnen hun viervoetige sportvriend ook aan voordelige tarieven laten overnachten deze week.

 

 

Ponykampen en paardenkampen voor iedereen die echt gek is van paarden of pony's vanaf 4j. Leerzaam en leuk sporten in Oost Vlaanderen, vlakbij afrit Wetteren E40.  Jongens en meisjes kunnen hier genieten van een fantastische paardenvakantie  en elke dag paardrijden. Onder begeleiding van onze ervaren  instructeurs, mama's en papa's wordt er tijdens de ponykampen en paardenkampen veel aandacht besteed aan verzorging en de basiskennis van paarden en paardensport.

Uiteraard leren we (bijleren) paardrijden! Plezier maken en leerzaam tegelijk. Zowel de onervaren als de ervaren ruiters worden op eigen niveau  bijgestuurd.

Kinderen die voor het eerst in aanraking komen met pony's of paarden, krijgen alle  tijd om op eigen tempo vertrouwen te winnen en  op te bouwen.  We leren effectief zelfstandig omgaan en rijden met de pony of het paard.

De ervaren ruiters/amazones krijgen deze week de opportuniteit hun lat wat hoger te leggen en hun grenzen te verleggen. Misschien wil je aan een wedstrijd deelnemen?

Hoeveel, hoe snel, wanneer,... ben je klaar voor de volgende stap? Wat is die stap? Voor elk individu of combinatie (ruiter+paard) is dat verschillend. Afhankelijk van kind tot kind, pony tot pony, combinatie,  leeftijd, trainingen, lessen, ingesteldheid en andere ontelbare factoren bepalen het evolueren binnen de paardensport.

Meenemen eigen paard?

Uiteraard breng je je eigen pony of paard mee !

Zowel de onervaren als de ervaren ruiters worden op eigen niveau  bijgestuurd.

Hier luidt het: "alles kan en niets moet.". Zolang het ethisch verantwoord en vooral LEUK blijft.

Kinderen leren hier eerst met pony of paard aan de hand rondlopen. Leiden, stoppen & wachten = paard/pony respecteren en respect krijgen. Nooit vergeten dat je omgaat met een dier van min 5x jouw lichaamsgewicht!

Ook is er ruimte voorzien om te leren hoe we correct op- en afzadelen, poetsen, hoeven krabben,...

Tijdens een eerste les paardrijden zullen we trachten je  te leren hoe we een pony besturen, alsook de overgangen van halt naar stap en terug.  De durvers kunnen al eens draven en het ritme proberen vinden!

Kan je dit alles al? Zin om iets nieuws te proberen?

Ben je al in bezit van de ruiterbrevetten

 en heb je een ander doel voor ogen?

 

Stages- workshops met gastdocenten als: Yana de Jonghe discipline dressuur, Julien Depaepe oprichter stijljumping voorbereiding op en zelfs deelname aan wedstrijden.

Alles kan, niks moet!

kampen - stages
Locatie met kwaliteitslabel (paarden.vlaanderen)
binnen en buitenpiste.

Kwaadbeek 71, 9860 Oosterzele


Tijdens de vakanties voorzien we  pony kampen en stages waar zowel kleuters als tieners voldoening vinden!

Volgens interesse en ervaring splitsen we ons op in verschillende rij-groepjes.

Dagelijks worden er verschillende theorielessen voorzien in de vorm van spelletjes voor de -9jarigen,

voorbereiding op A of B brevet voor de +9jarigen.

Badyhoeve is een terrein dat tot 3kinderen en hun pony's met de hond Djackson behoort.
Neem contact met ons op.
Tel 0493 12 81 12

Bezoek ons ook via :

Contact

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Formulier ontvangen.

laatste update 10 september 2022

BADYhoeve vzw © 2018 | alle rechten voorbehouden